Erdem KAYA
İlçe Milli Eğitim Müdürü
Özgeçmiş
1960 yılında Antalya’nın Gazipaşa İlçe’sinin Çile Köyü’nde doğdu. İlkokulu, Adanda İlkokulu’nda , Ortaokul ve Liseyi Alanya Lisesi’nde okudu.
1980 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünden mezun oldu. 1991 yılında Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Lisans Tamamlama Programını bitirdi. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümüne devam etti ve 1986 yılında da bu bölümden mezun oldu. 2006 yılında Uzman Öğretmenlik unvanını aldı.
21 yıl süren okul müdürlüğü görevinden sonra, Antalya İl Milli Eğitim Şube Müdürlüğü, Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Konyaaltı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevlerini yaptı, 30 Ocak 2017 tarihinden itibaren Döşemealtı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürütmektedir.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Görevleri
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü; Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve görevleri hakkındaki 3797 nolu, 30 /04/1992 gün ve 21226 sayılı Kanun gereğince; Bakanlık, Bakanlıkların Kuruluş ve Görev Esasları Hakkında Kanun, Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameler ve İl İdaresi Kanunu hükümlerine uygun olarak taşra teşkilatı kurmaya yetkilidir. Her ilde ve ilçede bir milli eğitim müdürlüğü bulunur. İlçe milli eğitim müdürlükleri görev ve hizmetleri yürütürken, il milli eğitim müdürlüklerine karşı da sorumludur. İl ve ilçelerin sosyal ve ekonomik gelişme durumları, nüfusları ve öğrenci sayıları gözönünde bulundurularak bu müdürlükler farklı tip ve statülerde kurulabilir ve farklı yetkiler verilebilir. İş durumuna ve ihtiyaca göre Bakanlık ana hizmet birimleri, milli eğitim müdürlüklerine bağlı olarak ayrı il ve ilçe birimleri de kurabilir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bu kanun kapsamında kurulmuş taşra teşkilatıdır.
Hizmet alanındaki okul ve kurumların amacına uygun, verimli bir şekilde çalışmasını sağlamak, Yönetmelik ve çeşitli mevzuatla müdürlüğe verilen hizmetleri kanun, tüzük, yönetmelik, yönerge, genelge, plân, program ve emirler doğrultusunda plânlamak, örgütlemek, yönlendirmek, koordine etmek ve denetlemek suretiyle yerine getirmek veya yapacağı iş bölümü çizelgesine göre kendine bağlı görevliler vasıtasıyla yapılmasını sağlamak, Kurum adına temsil ve ağırlama görevlerini yerine getirmek,
Personel bilgi defterini ve özlük defteri tutmak, Personelin izin, sicil, disiplin, ödül, ceza, adaylık, emeklilik terfi ve diğer özlük haklarıyla ilgili iş ve işlemleri yürütmek. Bakanlığa ait veya tahsisli bina, tesis, araç ve gereçleri ile diğer imkânlardan, bütün eğitim kurumlarının bir program dâhilinde faydalanmasını sağlamak,
Yatırım programları ile eğitim kurumları için arazi ve arsa temini tesislerin yapımı, bakımı ve onarımı ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek, Genel ve Özel İdare bütçelerinden ayrılan ödeneklerin dağıtımı ve sarfı ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek, Diğer parasal işleri yapmak. Eğitim ve öğretim kurumlarından gelecek bütçe tekliflerini incelemek, değerlendirmek ve gerekli ödeneğin sağlanması, personelin özlük haklarına ait tahakkuk ve mutemetlik hizmetlerini yürütmek.